Wanneer Frommel de avonturier een echt maanmanneke tegenkomt, denkt hij eerst dat hij aan het dromen is. Maar al snel blijkt dat Maanmanneke niet alleen echt bestaat, hij is ook een mega coole kameraad. Hij heeft moves als Michael Jackson (misschien verre familie?), verklapt dat er nog andere bizarre wezens ongemerkt tussen ons vertoeven, en zijn gegiechel is aanstekelijker dan de griep.
Maar dat is niet alles. Wie kan er beter de geheimen van de maan uit de doeken doen? Zeker als de kinderen de Bollenhoeden opzetten wordt plots heel duidelijk hoe zon, aarde en maan samen dansen in de ruimte.

Maar ons Maanmanneke heeft een groot probleem. Hij zit hier vast terwijl hij maancakejes in de oven heeft staan… Thuis op de maan, wel te verstaan! Hij moet als de bliksem terug voor deze lekkernijen verbranden maar zonder nieuwe Maantenne lukt dat nooit… en maantennes… tja, die bestaan gewoon niet meer.

Hij is ten einde raad tot Frommel hem op een idee brengt.

Toen onze super-grootouders jong waren, waren er wel nog maantennes te vinden!
Met de speciale krachten van de kinderen slagen Frommel en Maanmanneke er in om terug te reizen naar die tijd. Maar wat is alles anders daar!
Op hun missie zien ze fantastische dingen, ontmoeten ze de gekste personages en worstelen ze met heel vreemde apparaten. Gelukkig zijn de super-grootouders er ook om uit te leggen hoe die dingen werken.

Af en toe komt ook Muzikant een liedje spelen, en die kan er wat van, zeg! Knotsgekke liedjes waar jong en oud kriebelbenen van krijgen. Met inspiratie uit de tijd van vroeger, maar in een fris jasje. Frommel zingt zelfs ook zijn eigen stappi stap-lied waardoor wandelen een stuk leuker wordt.
Meezingen is super-gemakkelijk, en meedoen ook. Maar weet je wat het allerleukste is? Muzikant speelt fijne korte liedjes want hij is ook zo benieuwd hoe verhaal verder gaat. Liedjes zijn leuk maar het moet vooruit gaan, zegt hij altijd. Wij vinden alvast dat hij gelijk heeft. Wij willen ook weten hoe het afloopt.

Een dol avontuur met een lekker tempo, genoeg afwisseling en een spannende finale.

Vanaf tweeduizendvijftien te bezien!

  • Doelgroep: Kinderen van 4 tot 104 jaar
  • Voorstellingen: Vanaf Februari 2015
  • Scenario en Muziek: Mukti Gabriels